Vaippamielessä olemme niin kutsuttuja sekakäyttäjiä. Aluksi käytimme villavaippahousuja sekä äitiyspakkauksen mukana tulleita ImseVimse- vaippoja. Öisin on aina käytetty kertakäyttövaippaa. Yökestoilu on siis vielä valloittamaton ala. Nykyään käytössä ovat pääasiassa omatekemät vaipat. Peruskoulun käsityöopettajan mielestä olin toivoton tapaus, joten Suuri Käsityö -lehden 1/2008 numeron taskuvaipan tekee tahvo kuin tahvo!

1248161923_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kosteussulkukankaissa käsittääkseni BR Pul -kangas on USA Pulia kestävämpää ja olemmekin pitäytyneet siinä. Omppukuosia on tilattu netistä ja yksiväristä saa Eurokankaasta. Yksivärisiä olen piristänyt tikkaamalla tarrat siivekkeisiin kuvioinnilla. Kieli poskella, kun on niin haasteellista.Nauru Toisena kankaana olen käyttänyt flanellia, koska herkkäihoiselle Hipulle luonnonmateriaali on ihoa vasten parempi kuin esim. kuivaliina. Flanelli myös jää melko kuivan tuntuiseksi käytössä. Imuiksi käyvät niin vanhat pyyhkeet, harsot kuin myös muutamat vartavasten tehdyt bambuimut.

Tällä hetkellä käytämme sekä M- että L-koon vaippoja. Kummatkaan eivät kuitenkaan ole ihan sopivan kokoisia, mutta Hippulainen kasvaa normaalia vauhtia ja kohta voin siirtää pienemmät odottamaan sisaruksia.

Matkaa suunnitellessa on aina mietittävä, otetaanko mukaan kestovaippoja. Pyrimme yleensä ottamaan mukaan ainakin muutaman keston. Jos on todennäköistä, että Pienen on oltava samassa vaipassa pitkään, on kertsi yleensä varmempi vaihtoehto, mutta edes yksi kesto päivässä vähentää roskaa ja hellii ihoa. Käytetty kesto myös säästää pikkupennin, mikä tekee vuodessa jo... ison euron! Ja taas on varaa matkustaa!