1248159732_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hippu on nyt yhdeksän kuukautta ja jo melko tottunut matkustaja. Ensimmäinen 5 tunnin junamatka taittui jouluna kahden kuukauden ikäisenä. Juna onkin perheemme suosikkikulkuväline, koska se mahdollistaa liikkumisen, imetyksen ja vaipanvaihdon kekeyttämättä matkaa.

1248159815_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Löysästi kudottu villapeitto on kulkenut aina mukana helppona lisälämmikkeenä.

Automatkatkin ovat taittuneet yllättävän kivuttomasti, kun muistaa pysähdellä tarpeeksi. Hippu suoriutui hienosti jopa 7 tunnin matkasta leluja tutkien ja nukkuen, mutta helteessä ajaminen oli sen verran rankka kokemus vanhemmille, että olemme tyytyväisiä autottomuuteemme. Näin kesällä meillä on auto lainassa, mutta silti nautimme enemmän vaihtoehtoisista kulkuvälineistä. Kuitenkaan sitä ei käy kiistäminen, etteikö auto tietyissä tilanteissa ole tarpeellinen ja vaivaton. Hitunen luksusta. Mummolaan mennessä meitä odottaa lastentarvikeliikkeestä vuokrattu turvaistuin, mutta muuten olemme kuljettaneet "kuppia" mukana. Alkaa tosin käydä jo vähän pieneksi.

Säännöllisesti junalla matkustavana olemme huomanneet jokaisella reissulla uusia haasteita ja helpotuksia. Ensimmäinen matka meni nukkuessa ja syödessä. Pienen kasvaessa kuulutukset ja kanssamatkustajat ovat silloin tällöin häirinneet uneen tai syömiseen keskittymistä, mutta viimeisimmällä reissulla huomasin selvää tottumista näihinkin. Sen sijaan Hippu alkaa olla sen ikäinen, että sylissä istuminen käy tylsäksi ja puuduttavaksi. Kävelyttämiseen hän on vielä liian nuori, mutta lattialle konttaamaan päästäminen vähän hirvittää. Kokeilimme kuitenkin liikkumista leikkivaunussa. Koska tilat ovat pienet ja lapsia joskus paljonkin oli pysyteltävä vauvansa lähettyvillä. Isokaan lapsi ei välttämättä muista aina katsoa eteensä leikin tiimellyksessä, mikä voi aiheuttaa törmäyksiä konttajan kanssa. Junan liikkeet aiheuttavat myös muksahduksia, mutta harvemmin näistä vakavampia turmia kehkeytyy.

1248159693_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kun pääasiallinen matkustusväline vauvalle ovat vaunut, niitä valittiin pitkään ja hartaasti. Käytettyjä vaunuja voi nykyään tuunata vaihtamalla niihin vaikka isommat renkaat. Me päädyimme kuitenkin uutukaisiin Brioihin, jotka ovat olleet erittäin toimivat. Valitsimme kovat renkaat emmekä ole katuneet. Niistä on kaivettu jo kaksi naulaa ja nasta, mikä olisi tarkoittanut paljon huolta ilmakumirenkailla. Jousitukset olivat isin vaatimus ja hyvä niin. Nykyään vaunumme ovat valitettavasti jousittomat, mutta siitä lisää joskus myöhemmin. Pienemmät vaunut olisivat tehokkaammat joukkoliikennevälineissä, mutta suuremmissa kulkee hyvin tavaraa mukana.