Vaikka suunnittelemme mielellämme reissuja, on kotipuolessakin paljon koettavaa. Riisipiirakat torilla, jokiristeily, uimareissu Ilosaareen sekä Sinkkolan kotieläinpiha ovat klassikoita. Joensuuhun on ilmaantunut parin vuoden aikana ihania kahviloita ja ravintoloita, joihin voi ylpeydellä viedä kesävieraat herkuttelemaan. Perheemme suosikkeja ovat Houkutus, Hyve ja Pahe sekä luksusillalliseen Kielo (vaikka harvemmin on kukkaro antanut myöten).

1248952117_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täytyy tunnustaa, että taidemuseo on vieläkin katsastamatta, mutta Carelicumissa on usein erittäin mielenkiintoiset vaihtuvat näyttelyt. Samalla voi käydä tutustumassa taianomaiseen Mukulakatuun. Hippu on vielä hieman liian nuori nauttiakseen värikkäästä pienoiskaupungista täysillä, mutta 2-6-vuotiaat vieraamme ovat saaneet paikasta paljon irti. Täydellinen sadepäivän ilo.

1248952101_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjois-Karjalassa voi valita lastenteatterin useista vaihtoehdoista. Veimme Hipun ensimmäiselle teatterivierailulleen Outokummun vanhalle kaivokselle katsomaan Pikkusiili Ihmetystä. Epäilin 9-kuukautisen kykyä keskittyä 40 minuuttia, mutta sain yllättyä iloisesti. Pienokainen hihkui, kiljui ja konttasi lavan reunustaa pitkin seuraten samalla tarkkaavaisesti lavan tapahtumia. Ihmetys oli aivan mainio ja koska lastenteatterissa katsojat saavat käyttäytyä lapsellisesti saivat vanhemmat rentoutua ja antaa toisen äännellä!

Hullut Hattuset on joensuulainen lastenmusiikkiorkesteri, joka on keikkaillut tänä kesänä täällä ainakin pariin otteeseen. Mekin olemme olleet jammailemassa "Jenkkisiilin" ym. tahtiin. Ja lapset ovat innoissaan! Hipun etelämpänä asuva serkku oli päässyt katsastamaan Paukkumaissin DBTL:ssä. Toivottavasti meidänkin perheellä tulee pian mahdollisuus siihen.