Viikonloppu mummolassa oli jälleen mitä mainioin! Koolla olivat kaikki sisarukseni sekä lisäksi Hipun serkkupoika ja isänsä. Pihamaalta sai maistella omenia, vadelmia ja karviaisia sekä mummon kasvattamia papuja.  Ilokseni huomasin, että vaikka ulkolaisista omenoista on saatu allergiaoireita, säilöntäaineettomat oman pihan omenat sopivat Hipule hyvin. Serkun lempipuuhaa on keräillä pensaista etanoita ämpäriin, varsinainen puutarhuri. Hippu sen sijaan oli innoissaan vain, kun sai seurata serkkuaan ja leikkiä hieman hänen kleinbus-autollaan.

1251705001_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pienellä on vierastusvaihe päällä ja kyläpaikkaan tottuminen kestää aikaismpaa kauemmin. Vähän väliä piti tarkastaa äidin olinpaikka ja hätä tuli, jos näki äitylin poistumassa paikalta. Kuitenkaan en ole moisesta kovinkaan harmissani. Olen Hipun tuki ja turva ja kunhan hän hieman kasvaa, niin tuskin enää huomaakaan jos äiti häipyy vaikka ostoksille.

1251704978_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mummolan vintiltä on löytynyt monenlaisia leluja siivittämään vierailuja. Tällä kertaa löysin jotain, mitä olin toiveikkaana etsinyt jo vuosi sitten. Isosiskoni nuken päällä ollut potkupuku oli oma vauvaaikainen vaatteeni. Voi, kun olisin löytänyt sen aikaisemmin pikkuiselleni. No, ehkä sisarukselle...

Vintiltä löytyi Legojen ja palikoiden lisäksi Neuvostoliitosta aikoinaan kannettuja leluja. Jalustalla seisova hyrrä oli äänekkyydessään naperoiden mieleen. Sitä pyörittäessä Faija keksi sen olevan aikakone Neuvostoliittoon. "Aikamoinen Neuvostoliitto!" muisti serkkupoika Faijan opetukset. Muistoja herättävät olivat myös Virosta tuodut aakkostaulut, joihin oli kirjoitettu viron aakkoset kuvien ja esimerkkisanojan kera. Nekin ovat peräisin neuvosto-ajalta, luultavasti vuodelta 1986 tai-7. Osasimme aikoinaan kaikki sanat ulkoa :)

1251704878_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uusi viikko on alkanut siivouspuuhissa. Samalla olen seuraillut viikonlopun aikana kertyneitä uutisia Kontioniemen vastaanottokeskuksen asukkaiden asiattomasta kohtelusta. Kontioniemen kyläyhdistystä kohtaan nostettu tutkintapyyntö on mielestäni vähintäänkin asiallinen, mutta syytä on myös tutkia SPR:n osuus asiaan tarkasti. Se näyttää jääneen asiassa taka-alalle, vaikka on mielestäni koko asian järkyttävin osuus. Tiedot osallisuudesta näyttävät median antamien tietojen valossa kiistattomilta. Jos asia sen sijaan todella tuli täytenä yllätyksenä (kuten sunnuntain Karjalainen uutisoi), on joku hoitanut työnsä erittäin huolimattomasti eikä välttämättä ole paras ihminen pestiinsä.