Hyytävän kylmään ja valkoiseen tammikuuhuni on sisältynyt uskomattoman paljon värejä ja innostumisia.

Innostuin taas värjäämään. Kesällä ostettu vähän käytetty mekko sai jo luopua valkoisesta väristään. Pidän mekkoa kauniina, mutta valkoinen on vähän hankala väri pidemmän päälle. Valitsin kaupasta pikaisesti mielestäni hieman viininpunaiseen kääntyvän värin. Lopputulos oli hieman vaaleampi kuin mitä olin ajatellut, mutta oikein toimiva.

1264956641_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Samaan koneelliseen eksyi pari Hipun bodya, ihan ok tuloksella. Värjäyksen jälkeen huuhtelin koneen kahteen kertaan ja pesin varmuuden vuoksi vielä ensin rättikoneellisen ja sitten tummia. Silti rummun ulkopinnassa näkyy vielä jäämiä punaisesta väristä. Mitenköhän seuraavan valkopyykin käy?


Toinen tammikuun innostus oli ruoka. Pitkään ollaan menty makaronilaatikko-uunilohi-linjalla enkä ole jaksanut keksiä uusia ruokakuvioita. Nyt tiedän, että kun moinen suvanto yllättää, on parasta julistaa sota, kokkisota. Kokeilimme kyökkisotaa vuosi sitten ystävien kanssa ja nyt toteutimme taistelot uudelleen jo paljon osaavimpina. Jokainen toi kaksi ruoka-ainetta, jonka jälkeen arvoimme kahden hengen joukkueet sekä joukkueille ruoka-aineet. Säännöt olivat kovin suurpiirteiset, jotta vältyttäisiin liian kilpailuhenkiseltä asetelmalta.

Sodassa tehdään suht' pieniä annoksia ja koska oma ruokalaji ei ole ainoa vatsantäyte porukalle, niin riskejä voi ottaa. Se kannattikin, saatiin taas monta hyvää ideaa kotikeittiöön.

1264957734_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Kokkihommista innostuneena sain vihdoin kokeiltua Punnitse ja säästä -kaupasta ostamaani papusekoitusta. Pavuista, kikherneistä, tomaattimurskasta, riisistä ja parista kasvisliemikuutiosta sekä muista mausteista syntyi maukas pöperö. Piti vaan muistaa laittaa pavut likoon edellisenä iltana ja malttaa keittää niitä pari tuntia.


Ja ihan kuin innostuskiintiöni ei olisi jo kurkkua myöten täyttynyt, löysin kadoksissa olleen luontokuvaajan sisältäni. Kovat pakkaset ovat tuskaa kamerankäytön kannalta, mutta tuolla oli niin kaunista! Täytyy myöntää, etten saanut ihan itseäni tyydyttäviä otoksia, mutta kipinän kylläkin.

1264957609_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sudentulet...Kovalla pakkasella, kun ilmassa leijuu pienenpientä lumihilettä, kaupungin valot nousevat pylväinä taivaalle.